Inner Circle Добре дошли | Login | Регистрирайте се
Country flag български, България [ Change country + Language ]
Декларация за поверителност

Декларация за поверителност  

Орика България

Декларация за поверителност

от 2 Юли 2012г.

  

За Орика защитата на Вашите лични данни е едновременно цел и отговорност. Поради това, ние предприемаме и прилагаме на практика технически и организационни мерки, за да защитим Вашите данни в съответствие със Закона за защита на личните данни и с българското законодателство. Декларацията за Поверителност на личните данни, изложена по-долу, има за задача да Ви информира относно това, как извършваме събирането, обработването, използването и препращането на Вашите лични данни.

 

1. Събиране и обработване на данни

Характерът на личните данни, които ние запазваме по отношение на Вас, зависи от начина, по който Вие използвате нашия уебсайт и комуникирате с нас.

По принцип, Вие можете да посещавате нашия уебсайт без да оставяте лични данни, например, ако желаете да разберете повече за нашите продукти и да получите достъп до съответните страници. Този тип достъп до нашия уебсайт и достъпът до всички файлове, запазени на уебсайта се регистрира и управлява от нашия Доставчик на Интернет услуги /Internet Service Provider (ISP)/. Тази информация се запазва вътрешно в рамките на системата за целите на статистиката. Регистрацията записва: име на прегледания файл, дата и време на достъпа, обем на прехвърлените данни, отбелязване на успешния достъп, уеб браузер (търсачка) и иницииращ (изходен) домейн. Орика не използва тези данни за идентифициране на потребители базирани на техните дейности в интернет.

В малко вероятния случай на провеждане на наказателно разследване, следствените служби или други изпълнителни органи могат да видят регистрациите, извършени от нашия Доставчик на Интернет услуги или съхранени от нас лични данни.

Също така е възможно Вашият собствен Доставчик на Интернет услуги да регистрира Вашата дейност докато посещавате нашия уебсайт. Но, очевидно е, че това е нещо извън нашия контрол.

Докато посещават нашия уебсайт, ние запазваме информация за Вас, само ако Вие доброволно ни предоставите лична или професионална информация.

Лични данни са данни, които съдържат информация относно Вашата самоличност. Това включва, например, информация като име, адрес, телефонен номер, дата на раждане и имейл адрес.

Вие можете да се регистрирате за „Вътрешен кръг“. За целта имаме нужда от следната информация от Вас: фамилно име, първо име,професия, адрес, Вашия имейл адрес и парола по Ваш избор. При натискане на бутона „Приложи“ /“ Apply“/, Вашите данни се запазват в нашата база данни. След регистрация и разрешително потвърждение от страна на Орика за „Вътрешния кръг“, Вие ще получите автоматично имейл, потвърждаващ Вашата регистрация. Имейлът, който предоставяте и избраната парола служат също така като потребителско име за „Вътрешния кръг“. Можете да промените данните си в потребителския Ви профил по всяко време. Потребителското име и паролата трябва да бъдат пазени в тайна и не трябва да бъдат разкривани на трети страни.

 

2. Цел, употреба и разкриване на лична информация

Личната информация, която ни предоставяте по време на посещението Ви на този уебсайт или по време на други взаимоотношения с нас се използва с цел да Ви бъде осигурено по-добро обслужване по отношение на доставката на нашите продукти и услуги. Информацията, която ние получаваме от използването от Ваша страна на нашия уебсайт, ни позволява да съобразим продуктите и услугите по-добре към Вашите изисквания.

Орика не продава и не търгува с Вашите лични данни.

Цялата лична или професионална информация, която ни предоставяте се използва само вътрешно в Орика и не се разкрива на трети страни, освен ако трети страни имат безусловна нужда от тази информация за същите цели, за които Вие сте я предоставили на нас. Така например, спедитори и компании-доставчици получават информацията, която им е необходима, за да правят доставки.

Ние разкриваме лична информация за Вас, само ако сме задължени за това от закон или съдебни решения, или когато разкриването е необходимо за да бъдат приложени или защитени Общите Бизнес Условия или други споразумения. В частност, това се отнася до съхранението на данни.

Нашите служители и обслужващите компании, на които възлагаме изпълнение на поръчки, са обвързани със задължение за поверителност и за спазване на разпоредбите на Закона за защита на личните данни и на българското законодателство. Достъпът на нашите служители до лични данни е ограничен до тези от тях, които имат необходимост от достъп до данните, за да изпълняват своите служебни задължения.

Ние запазваме имейл адресът Ви, само за целта, за която сте ни го предоставили и той няма да бъде включван в списъци с имейли (мейлинг листове), нито ще бъде използван за каквито и да е други цели без Ваше съгласие.

Ако ни предоставите Вашите лични данни за да получите достъп до „Вътрешния кръг“, Орика може, също така, да използва Вашите лични данни за целите на директен маркетинг. Въпреки това, ние можем да използваме Вашата лична информация за директна реклама, само ако не е практически възможно да получим предварително изричното Ви съгласие. В случай че все пак направим това, когато се свържем с Вас за първи път, ние ще ви дадем възможността да откажете за в бъдеще да получавате такива маркетингови комуникации.

По време на посещението Ви на нашия уебсайт, ние бихме искали да запазим бисквитки /„cookies“/, за да улесним използването на нашия уебсайт за Вас.

Бисквитките са малки текстови файлове, които се съхраняват на Вашия хард диск, или друго средство за съхранение (постоянни бисквитки),или във временната памет (еднократни бисквитки за отделна сесия). Бисквитките ни помагат да направим нашите уеб услуги по всеобхватни и да оптимизираме Вашата работа онлайн.

Постоянните бисквитки идентифицират страниците, които сте посетили и съхраняват персонализирани функции, например страницата, която желаете да направите своя начална страница. Те ни помагат да проектираме и оформим нашия уебсайт, да подобрим приложенията и да преценим тяхната ефективност.

Еднократните бисквитки за отделна сесия се използват за целите на сигурността и за да поддържат последователност и постоянност в рамките на Вашата сесия на браузъра. Тези бисквитки ни позволяват да Ви разпознаем автоматично следващия пък, когато посетите уебсайта ни, да направим нашата услуга и навигацията по - лесни за употреба. Освен това, те могат да бъдат използвани за запазване на Вашата парола, за да не трябва да я въвеждате отново всеки път.

Когато посетите нашия уебсайт, Вие ще бъдете помолен за съгласието Ви за запазване на бисквитки. В случай че не желаете ние да запомним Вашия компютър и да съхраняваме бисквитки на вашия хард диск, Вие няма да имате възможността да се възползвате от пълния потенциал на функциите на нашия уебсайт.

Уебсайтът използва Google Analytics, интернет оценяваща услуга от Google Inc. ("Google"). Google Analytics използва т.нар „бисквитки“– това са текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър, за да позволят анализ на употребата от Ваша страна на нашия уебсайт.

Информацията, генерирана от бисквитката за използването Ви на този уебсайт обикновено се предава на сървър на Google в САЩ и се запазва. Ако анонимност на IP-адреса е активирана на този уебсайт, Вашият IP-адрес първо се пресича в рамките на държава-членка на Европейския Съюз или друга държава страна по Споразумението за Европейско Икономическо пространство. Само при изключителни обстоятелства пълният адрес се изпраща на сървър на Google в САЩ и след това се пресича. От името на Орика, Google използва тази информация, за да направи оценка на използването Ви на уебсайта, да изготви доклади на дейността на уебсайта и да осигури други услуги, свързани с уебсайта и използването на интернет за Орика.

IP-адресът, изпратен от Вашия браузър на Google Analytics не се смесва с други данни от Google. Вие можете да избегнете запазването на бисквитки като промените настройка в софтуера на Вашия браузър, но моля, имайте предвид, че това би могло да означава, че Вие няма да можете да използвате всички функции на уебсайта в техния пълен обем. Освен това, Вие може да избегнете записването на данни, генерирани от бисквитка, свързано с използването на уебсайта (включително IP-адрес) и обработването на тези данни от страна на Google като свалите и инсталирате приставка (plug-in) за браузера от линка, посочен отдолу. Актуалният линк е

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Повече информация относно това можете да намерите на

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl =en                                                                  и

http://www.google.com/intl/en_uk/analytics/privacyoverview.html (обща информация относно Google Analytics и защитата на данни). Бихме искали да отбележим, че кодът "gat._anonymizeIp();" е добавен към Google Analytics на тази страница с цел да позволи анонимно записване на IP-адресите (т.нар. IP маскиране).

В случай че желаете да използвате социалните медийни услуги (например Facebook, Twitter, Google+ и други доставчици), за целта можете да кликнете на съответните бутони, предоставени от операторите на тези платформи.

Фактът, че тези бутони са вградени в нашия уебсайт означава, че тези данни поначало се изпрашат на Twitter, Facebook and Google+ автоматично, без да е налице изрично съгласие за това от потребителите на уебсайта. Освен уеб адреса на посетения сайт, също така се предава и код, който позволява директна връзка между посетителя на уебсайта и неговия профил във Facebook, например. Платформите не осигуряват конкретна информация относно това, каква друга информация се предава. Ние препоръчваме да прочетете съответните Декларации за поверителност на тези доставчици и техните уебсайтове.

 

3. Сигурност на Вашите лични данни

Ние сме предприели всички разумни мерки, за да гарантираме, че личните Ви данни, които съхраняваме, обработваме или разкриваме, се съхраняват в защитена среда, до която имат достъп само упълномощени лица.

Въпреки факта, че Орика използва модерни методи за криптиране при осъществяването на комуникацията с клиенти, доставчици и други партньори, посетителите на нашия уебсайт трябва да са наясно, че при всеки електронен трансфер има някаква доза остатъчен риск. Този риск се отнася до целия интернет.

Освен това, ние не сме способни да гарантираме пълна сигурност на данните при комуникация чрез имейл и бихме препоръчали стандартна електронна поща за конфиденциална информация.

 

4. Връзки

Ако кликнете на външните връзки (линкове), намиращи се в рамките на нашите интернет страници, Декларацията за Поверителност не покрива тези връзки.

Когато предоставяме връзки към други уебсайтове, ние полагаме всички усилия да подсигурим, че те също се придържат към нашите стандарти за защита и сигурност на данните. Въпреки това, ние нямаме влияние върху спазването от страна на други доставчици на стандарти за защита и сигурност на данните. Поради това, ние препоръчваме да се запознаете с Декларациите за поверителност, осигурени на уебсайтовете на тези доставчици.

 

5. Информация

В съответствие със Закона за защита на личните данни, при получаване на писмено искане, ние с радост ще Ви информираме относно данните, които съхраняваме за Вас и целта, за която сме ги записали. Моля, използвайте за това адреса за контакти, осигурен в графа Правна информация.

 

6. Поправка / Актуализация на Вашите лични данни

Ние сме предприели всички разумни мерки, за да подсигурим, че информацията, която събираме, запазваме, обработваме или разпространяваме е правилна, пълна и актуална. Моля, свържете се с нас, ако желаете да промените вашите данни или ако смятате, че информацията, която имаме за Вас е неправилна или непълна.

 

7. Право на отмяна / изтриване

Вие можете да отмените използването и обработването на Вашите данни по всяко време в писмена форма. При такава отмяна, ние ще изтрием Вашите данни, освен ако не са налице нормативни изисквания за задържането им, които ни възпрепятстват да ги изтрием, като в този случай, ние ще ги заключим вместо да ги изтрием.

Личните данни, които сме съхранили, ще бъдат изтрити автоматично също така и в случай че вече не са необходими за постигане на целите, за които са били запазени, или ако съхранението им е забранено на друго законово основание, освен ако нормативни изисквания за задържането им не възпрепятстват изтриването им, в който случай, ние ще ги заключим вместо да ги изтрием.

 

8. Изменения в Декларацията за поверителност

Ние си запазваме правото да изменяме нашите мерки за сигурност и защита на данните в случай, че това стане необходимо в резултат на техническо развитие. При наличието на такова, ние също така изменяме съответно нашата Декларация за Поверителност. Молим Ви всеки път да се уверявате, че се запознавате с актуална версия на Декларацията за поверителност.