Inner Circle Velkommen | Login | Registrer
Personvernerklæring

Personvernerklæring  

Orica Norway AS personvernerklæring
Per 2. juli 2012

For Orica er det både et mål og et ansvar å beskytte dine personopplysninger. Vi har derfor tatt tekniske og organisasjonsmessige forholdsregler for å beskytte dine opplysninger i samsvar med personopplysningsloven. Personvernerklæringen nedenfor vil informere deg om hvordan vi håndterer innsamling, behandling, bruk og utlevering av dine personopplysninger.

1.         Innsamling og behandling av personopplysninger

Arten av personopplysninger vi lagrer om deg avhenger av hvordan du bruker vår nettside og kommuniserer med oss.

Generelt kan du besøke vår nettside uten å legge igjen personopplysninger, for eksempel hvis du vil ha informasjon om våre produkter og besøke de relevante sidene. Denne tilgangen til vår nettside og all tilgang til filer som er lagret på nettsiden loggføres av vår internettilbyder. Denne informasjonen lagres internt innen systemet for statistiske formål. Loggen lagrer: navnet på filen som er besøkt, dato og tidspunkt for tilgangen, volumet av data som er overført, oversikt over vellykket tilgang, nettleser og initiativtagende domene. Orica bruker ikke disse opplysningene til å identifisere brukere basert på deres internettaktiviteter.

I det usannsynlige tilfellet av en etterforskning vil politiet eller andre offentlige myndigheter kunne se vår internettilbyders logger eller personopplysninger vi har lagret.

Det er også mulig at din internettilbyder loggfører dine internettaktiviteter mens du besøker vår nettside, men dette er ikke noe vi kan påvirke.

Mens du besøker vår nettside lagrer vi kun informasjon om deg hvis du frivillig avgir personlig informasjon eller forretningsinformasjon til oss.

Personopplysninger er opplysninger som inneholder informasjon om din identitet. Dette inkluderer for eksempel informasjon som navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato og e-postadresse.

Du kan melde deg inn i ”Inner Circle”. For å gjøre dette trenger vi følgende informasjon fra deg: etternavn, fornavn, yrke, adresse, din e-postadresse og et passord etter eget valg. Ved å trykke på ”Søk om tilgandg til Inner Circle” lagres informasjonen i vår database. Etter registrering og en autorisasjonsbekreftelse fra Orica for ”Inner Circle”, vil du automatisk motta en e-post som bekrefter sin registrering. E-postadressen du oppgir og det valgte passordet vil også være brukernavn for ”Inner Circle”. Du kan endre dine opplysninger på din kundekonto når som helst. Brukernavnet og passordet må holdes hemmelig og må ikke avsløres til tredjeparter.

 

2.         Formål, bruk og utlevering av personopplysninger

Den personlige informasjonen du gir oss under ditt besøk på vår nettside eller gjennom annen interaksjon med oss, brukes til å gi deg en bedre service hva gjelder levering av våre produkter og tjenester. Informasjonen vi mottar fra din bruk av vår nettside gjør det mulig for oss å tilpasse produkter og tjenester bedre etter dine ønsker.

Orica vil ikke selge eller omsette dine personopplysninger.

All personlig informasjon eller forretningsinformasjon du gir oss brukes kun internt i Orica og avsløres ikke til tredjeparter, med mindre tredjeparter absolutt er avhengig av denne informasjonen for det formål du gav informasjonen til oss. For eksempel gis speditører og leveringsselskaper informasjonen de trenger for å kunne foreta leveringer.

Vi avslører kun dine personopplysninger hvis vi pålegges dette gjennom lov eller ved rettslig avgjørelse eller når utlevering er nødvendig for å gjennomføre eller beskytte våre generelle forretningsvilkår eler andre avtaler. Dette gjelder særlig lagring av informasjon.

Våre ansatte og tjenesteselskapene vi har gitt fullmakt er bundet av taushetsplikt og overholdelse av bestemmelsene i personopplysningsloven. Tilgang til personopplysninger av våre ansatte er begrenset til de ansatte som trenger tilgang til informasjonen for å gjennomføre sine oppgaver.

Vi lagrer din e-postadresse kun for det formål du gav den til oss og den vil ikke bli inntatt i en mailingliste eller brukt for noe annet formål uten ditt samtykke.

Hvis du gir oss dine personopplysninger for tilgang til ”Inner Circle”, kan Orica også bruke dine personopplysninger til direkte markedsføring. Vi kan imidlertid bare bruke din personlige informasjon eller personopplysninger for direkte markedsføring hvis det ikke er praktisk mulig å innhente ditt uttrykkelige samtykke på forhånd. Men hvis vi gjør dette, vil vi gi deg mulighet til å avslå ytterligere markedsføringshenvendelser når vi kontakter deg første gang.

Når du besøker vår nettside vil vi lagre informasjonskapsler (cookies) for å gjøre det lettere for deg å bruke vår nettside.

Cookies er små tekstfiler som lagres på din harddisk eller annet lagringsmedium (permanente cookies) eller i midlertidig minne (session cookies). Cookies hjelper oss å utvide våre internettjenester og optimere din online opplevelse.

Permanente cookies identifiserer de sidene du har besøkt og lagrer personlige funksjoner, for eksempel den siden du ønsker å ha som startside. De hjelper oss å design og legge ut våre nettsider, forbedre applikasjoner og måle deres effektivitet.

Session cookies brukes for sikkerhetsformål og for å sikre kontinuitet i din nettøkt. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å gjenkjenne deg automatisk neste gang du besøker vår nettside, gjøre vårt tilbud mer brukervennlig og gjøre navigering enklere. De kan også brukes for å lagre ditt passord slik at du ikke trenger å skrive det inn hver gang.

Når du besøker vår nettside blir du spurt om å samtykke til lagring av cookies. Dersom du ikke ønsker at vi skal huske din datamaskin og lagre cookies på din harddisk, vil du ikke kunne benytte den fulle funksjonaliteten av vår nettside.

Nettsiden bruker Google Analytics, en internettevalueringstjeneste fra Google Inc. (”Google”). Google Analytics bruker det som er kjent som ”cookies” (informasjonskapsler) – dette er tekstfiler som lagres på din datamaskin for å muliggjøre analyse av din bruk av vår nettside.

Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om din bruk av denne nettsiden vil vanligvis overføres til en Google-server i USA og lagres. Hvis IP-anonymisering er aktivert på denne nettsiden, vil din IP-adresse først trunkeres innen EU-medlemsland eller andre medlemsland av EØS. Kun i særskilte tilfeller er den fulle adressen sendt til en Google-server i USA og deretter trunkert. Google bruker denne informasjonen på vegne av Orica for å evaluere dine bruk av nettsiden, for å utarbeide rapporter over aktiviteter på nettsiden og for å tilby andre tjenester tilknyttet nettside- og internettbruk for Orica.

IP-adressen som overføres av din nettleser til Google Analytics blir ikke sammenslått med andre Google-data. Du kan forhindre at cookies blir lagret ved å endre en innstilling i din nettleser, men vær oppmerksom på at dette kan innebære at du ikke kan bruke all funksjonalitet på nettsiden i full grad. Du kan også forhindre lagringen av opplysningene som genereres av informasjonskapselen som er relatert til din bruk av nettsiden (inkludert din IP-adresse) og behandlingen av disse opplysningene av Google ved å laste ned og installere programtillegget (plug-in) fra linken nedenfor. Den gjeldende linken er https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Mer informasjon om dette kan finnes på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en og http://www.google.com/intl/en_uk/analytics/privacyoverview.html (generell informasjon om Google Analytics og personvern). Vi vil påpeke at koden ”gat._anonymizeIp();" har blitt tilføyd Google Analytics på denne siden for å muliggjøre anonymisert lagring av IP-adresser (kjent som IP-masking).

Dersom du ønsker å bruke sosiale medietjenester (for eksempel Facebook, Twitter, Google+ og andre tilbydere), kan du trykke på de relevante knappene av som er gjort tilgengelig av tilbyderne av disse plattformene for dette formål.

At disse knappene er innlemmet i vår nettside betyr at opplysninger normalt blir sendt til Twitter, Facebook, Google+ automatisk uten at brukeren av nettsiden uttrykkelig samtykker til dette. Foruten nettadressen til den besøkte siden, overføres også en kode som muliggjør en direkte link mellom den besøkende på nettsiden og deres profil på for eksempel Facebook. Plattformene gir ikke spesifikk informasjon om hva slags annen informasjon som overføres. Vi anbefaler at du leser de relevante personvernerklæringene for disse tilbyderne og deres nettsider.

 

3.         Sikkerhet for dine personopplysninger

Vi har tatt alle rimelige forholdsregler for å sikre at de av dine personopplysninger vi lagrer, behandler eller utleverer er lagret i et sikkert miljø med tilgangsrett kun for autoriserte personer.

Selv om Orica benytter avanserte metoder for datakryptering når vi kommuniserer med kunder, leverandører og andre partnere, bør besøkende på vår nettside være oppmerksom på at det er noe restrisiko i enhver elektronisk overføring. Denne risikoen gjelder hele internett.

Vi kan heller ikke garantere fullstendig datasikkerhet når vi kommuniserer ved e-post og vil anbefale ordinær post for konfidensiell informasjon.

 

4.         Linker

Hvis du klikker på eksterne linker fra våre nettsider, vil denne personvernerklæringen ikke dekke disse linkene.

Dersom vi linker til andre nettsider, gjør vi alle anstrengelser for å sikre at de også samsvarer med våre standarder for personvern og sikkerhet. Vi kan imidlertid ikke påvirke overholdelse av standarder for personvern og sikkerhet for andre tilbydere. Vi vil derfor anbefale at du leser personvernerklæringene som er tilgjengelige på nettsidene til disse andre tilbyderne.

 

5.         Informasjon

På skriftlig forespørsel vil vi i samsvar med personopplysningsloven § 18 gjerne gi deg informasjon om hvilke opplysninger vi har lagret om deg og for hvilke formål vi har samlet inn disse. Vennligst bruk kontaktadressen som er opplyst under siden for juridisk informasjon for dette formål.

 

6.         Retting / oppdatering av dine personopplysninger

Vi har tatt alle rimelige forholdsregler for å sikre at informasjonen vi samler inn, lagrer, behandler og utleverer er korrekt, fullstendig og oppdatert. Vennligst kontakt oss dersom du ønsker å endre dine opplysninger eller dersom du mener informasjonen vi ha om deg er uriktig eller ufullstendig.

 

7.         Rett til å avbryte / slette

Du kan skriftlig avbryte bruken av behandlingen av dine opplysninger når som helst. Vi vil da slette dine opplysninger, med mindre de skal oppbevares i henhold til lov, i hvilket tilfelle vi vil sperre opplysningene i stedet for å slette dem.

Personopplysningene vi har lagret vil også slettes automatisk dersom de ikke lenger er nødvendig for å gjennomføre formålet med behandlingen, eller dersom lagring er urettmessig av annen lovbestemt grunn, med mindre de skal oppbevares i henhold til lov, i hvilket tilfelle vi vil sperre opplysningene i stedet for å slette dem.

 

8.         Endring i vår personvernerklæring

Vi forbeholder retten til å endre våre sikkerhets og personverntiltak hvis dette blir nødvendig på grunn av teknologisk utvikling. I så fall vil vi også endre vår personvernerklæring i samsvar med dette. Vi ber om at du forsikrer deg om at du forholder deg til den siste versjonen av personvernerklæringen til enhver tid.